Compania românească Arabesque anunță șase noi magazine MatHaus

Compania Arabesque, cel mai mare distribuitor de materiale de construcții și finisaje din România, a lansat astăzi, 10 mai, un nou magazin MatHaus, în Capitală, și a anunțat rebranding-ul și modernizarea a altor cinci noi magazine, din Galați, Constanța, Craiova, Pitești și Oradea, toate sub brandul MatHaus -divizia de retail Arabesque.

Cele șase noi magazine Arabesque se adaugă celui deschis anul trecut la Iași. Arabesque a anunțat o investiție de 10 de milioane de euro în deschiderea magazinului din Calea Vitan 112-114 și modernizarea rețelei de magazine dedicate clienților persoane fizice.

Cezar Rapotan, fondator și acționar principal Arabesque, a declarat că investiția reprezintă un semnal semnificativ privind susținerea pe care compania o acordă sectorului construcțiilor din România, o piață care după o perioadă de stagnare, dă semnale unui reviriment în acest an.

,,Investiţia este 100% românească şi ne mândrim să susţinem dezvoltarea capitalului românesc în segmentul construcţiilor, care are potenţialul de a atrage afaceri conexe şi de a crea noi locuri de muncă”, a declarat Rapotan.

Noile magazine MatHaus au fost gândite ca un format inovator, adaptat cerinţelor clienţilor, ofertele fiind expuse pe o suprafaţă extinsă.

“MatHaus, brandul de retail Arabesque, este dedicat tuturor celor care au de renovat, reparat ori construit. MatHaus este magazinul oamenilor puşi pe treabă, indiferent că este vorba de modernizarea unei locuinţe sau de construcţia şi amenajarea unei case”, a declarat omul de afaceri.

Potrivit Arabesque, sectorul construcțiilor rezidențiale din România s-a dezvoltat semnificativ în ultimii ani, iar investiția în rețeaua MatHaus vine să ofere suportul logistic necesar.

Potrivit unui studiu comandat de Arabesque, piața construcțiilor a avut o evoluție pozitivă în 2017, iar cifrele din primul trimestru 2018 arată un trend încurajator. Pe fondul creșterii economice , cererea de spații de birouri, locuințe și construcții industriale a avansat semnificativ, astfel că afacerile din acest sector s-ar putea apropia în acest an de borna de 30 de miliarde de lei, cu 3 miliarde de lei peste nivelul din 2016.

Potrivit datelor studiului, în piața construcțiilor activează peste 60.000 de companii, cu peste 150.000 de angajați. Numărul firmelor și a forței de muncă declarată oficială s-au menținut constante în intervalul 2012-2016.

Conform INS, volumul lucrărilor de construcții a crescut în primele două luni din 2018 cu 8,4%, în serie brută, evoluția fiind una semnificativă pe toate palierele. Lucrările de reparații capitale au avansat cu 40,4%, cele de întreținere și reparații curente cu 37,5%, iar lucrările de construcții noi cu 28%.

Cel mai dinamic segment, judecând și după numărul autorizațiilor de construcții, îl marchează sectorul rezidențial, segment în care volumul lucrărilor de construcții a crescut anul trecut cu 69,7%. În anul 2017 au fost eliberate un număr de 41.603 autorizaţii de construire pentru clădiri rezidenţiale, din care cele pentru clădiri rezidenţiale cu o locuinţă au reprezentat 88,9% faţă de total.

,,Firmele de construcții și-au optimizat investițiile, sectorul rezidențial fiind cel care a ieșit cel mai mult în evidență, pe fondul cererii în creștere. Investițiile în acest domeniu vor cunoaște și în următorul interval o dinamică pozitivă pe fondul interesului românilor pentru imobiliare. Creșterea salariilor și speram noi același acces la creditare vor stimula în sens pozitiv avansul acestui sector’, afirmă Arabesque, în studiul dat publicității zilele trecute.

Potrivit Arabesque, piața construcțiilor s-a maturizat semnificativ în ultimii ani, iar marii investitorii au început să pună tot mai mult accentul pe inovație și calitate.

În prezent, piața construcțiilor contribuie cu 4,6% la produsul intern brut (PIB), însă patronatele din domeniu susţin că potenţialul sectorului este de circa 8 – 9%.

Arabesque, cel mai mare distribuitor de materiale de constructii și finisaje din România, deține 38 de centre comerciale în România, Moldova, Ucraina și Bulgaria. Echipa din România numără peste 2700 de oameni, iar forța logistică este asigurată de peste 1000 de camioane specializate.

Leave a Reply