Focus pe digitalizarea industriei. Academia Industrială lansează platforma Factory 4.0

Focus pe digitalizarea industriei. Academia Industrială lansează platforma Factory 4.0

Într-o economie globală în care digitalizarea, robotizarea, IoT (Internet of Things) și AI (Inteligență Artificială) se află în prim-plan, tot mai multe companii industriale din România se focusează pe digitalizarea proceselor și pregătirea angajaților, pentru a-și asigura competitivitatea pe termen mediu și lung.

Academia Industrială lansează pe 8 iulie, la Sibiu, platforma de business FACTORY 4.0,  un proiect în premieră națională menit să  faciliteze comunicarea și implementarea noilor tehnologii și a expertizei în materie în cât mai multe sectoare industriale.

Proiectul este susținut de companiile de tehnologie IFM ELECTRONIC, Bosch Rexroth, Phoenix Contact, KUKA și EPLAN și va dezvolta, în premieră în România, un workshop intensiv despre digitalizare, robotizare,  securitate cibernetică, automatizare în industrie, pregătirea angajaților pentru Industry 4.0 și modul în care companiile pot trece de la concept la proiecte concrete.

,,Noul val tehnologic, definit de Industry 4.0 – a patra revoluție industrială, are nevoie de logistică și specialiști, iar  proiectul Factory 4.0 propune soluții tehnologice de ultimă generație și  module de training în acest sector’’, afirmă Marius Hărătău, General  Manager, Academia Industrială.

În cadrul primului eveniment, ce va avea loc la Hotel Ramada Sibiu, experții vor prezenta, în cadrul celor șase module teoretice și șase  ateliere de lucru, la care participarea este gratuită, informații  esențiale despre proiectele de digitalizare, de la automatizare și Big Data & Analytics, la Integrarea sistemelor, Simularea realității, Internet of things, Securitatea  Cibernetică, Servicii Cloud, Print 3d și Realitatea Augumentată.

Vor fi abordate teme precum ,, Industry 4.0: oameni, procese și tehnologii’’; Optimizarea costurilor și eficientizarea proceselor de  inginerie complexe’’; ,,Industry 4.0 – O revoluție în robotică’’; ,,Securitate cybernetică și automatizare în fabrica viitorului’’.

,,În condițiile în care economia trece printr-o criză a forței de muncă calificate cu competențe digitale, perfecționarea resursei umane a devenit o componentă strategică  în business. Cursurile de perfecționare, trainingurile și workshop-urile  sunt de natură să asigure companiilor vizate un avantaj semnificativ în  asigurarea tranziției la Industry 4.0, la economia  viitorului’’, afirmă Marius Hărătău.

 

DESPRE FACTORY 4.0

FACTORY 4.0 este o inițiativă a unor importanți furnizori de servicii și tehnologii industriale, care sprijină procesul decizional din companiile industriale românești în dezvoltarea strategiilor de digitalizare,  proiectarea și implementarea soluțiilor Industry 4.0.

FACTORY 4.0 este o platformă concepută de Academia Industrială pentru a oferi informații, studii de caz, schimburi de experiență și o suită cuprinzătoare de servicii pentru transformarea digitală.

Detalii pot fi aflate de pe : https://factory40.ro/ sau pot fi solicitate prin e-mail, la contact@factory40.ro

Leave a Reply