Vernon David a asistat PayPoint Plc. cu privire la vânzarea filialelor sale din România

Vernon David & Asociații a asistat PayPoint Plc. și pe avocații principali ai acesteia din Marea Britanie, Mills & Reeve LLP, cu privire la vânzarea filialelor sale comerciale din România (respectiv PayPoint Services SRL și PayZone SA, lideri în domeniul colectarii de plăți) către Fondul de Investiții Innova Capital.

Prețul tranzacției se preconizează a fi de aproximativ 47 milioane GBP la cursul valutar actual, fiind stabilit fară a se lua în considerare datoriile și numerarul („on a debt free, cash free basis”) și făcând obiectul ajustării, la finalizarea tranzacției, în funcție de capitalul de lucru net.  PayPoint operează în România din anul 2007, încheind parteneriate cu retailerii pentru aproximativ 19.000 de locații prin care sa permită clienților achitarea facturilor prin plăți în numerar, transferuri de numerar, plăți de taxe de drum și reîncărcare electronică pentru servicii de telefonie mobilă.

Tranzacția face obiectul unor aprobări ale autorităților de concurență și de reglementare, precum și altor condiții suspensive, finalizarea sa fiind estimată pentru data de 31 martie 2021.

Echipa din cadrul Vernon I David a fost coordonată de Maria Nica, Partener M&A, și i-a inclus pe Mihai Stan (senior associate) și pe Emanuela Culea (associate).

Vernon | David este o casă de avocatură internațională de tip boutique specializată în tranzacții și dispute comerciale complexe, aspecte de reglementare și conformitate juridică. Vernon | David oferă consultație juridică specializată și de inaltă calitate către o gamă largă de clienți locali și internaționali, de la startup-uri la companii multinaționale și autorități străine.  În prezent, casa de avocatură are sedii în București, România, și în Chișinău, Republica Moldova.

 

Leave a Reply